Sinodul BOR din nou despre educația sexuală

5 răspunsuri

 1. Benedic Nelu spune:

  Bravo Bisericii ca e fermă. Domnul să ne ajute pe toți creștinii să luptăm pentru o viata curata, morală, așa cum vrea Domnul.

 2. Ioan spune:

  De unde stie BOR ce continut vor avea orele de educatie sexuala din Romania, daca nu s-au publicat inca programa si obiectivele? Nu cred ca ignoranta in materie de sexualitate ajuta la ceva sau adauga mai multa moralitate la aceea care o au in prezent copiii, adolescentii si tinerii. In multe tari europene educatia sexuala in scoala, necoafata ipocrit si puritan in educatie pentru sanatate, exista deja de 40-50 de ani, iar la noi inca se mai discuta daca e necesara si daca nu cumva e daunatoare. In discutie ar trebui sa fie numai continutul educatiei sexuale si nu necesitatea ei si implementarea ei. Daca orele de biologie si anatomie sunt obligatorii, nu vad de ce nu ar fi si cele de educatie sexuala. Oare BOR si nu numai prefera ca elevii sa si culeaga informatiile privind viata sexuala de pe site-urile ponografice? Pentru ca asa se intampla cu adevarat cam de 15 ani incoace. Sa se mai gandeasca inainte de a emite tot felul de comunicate in cunoscuta si criticabila limba de lemn ecleziastica. Un pic de judecata logica si de sinceritate nu strica la casa omului fie el si cleric.

 3. Alexandru Stere spune:

  Pe cand si o luare de pozitie a Bisericii Catolice romane in aceasta chestiune?

 4. Emil Moraru spune:

  Da, dar si Conferinta Episcopilor Catolici ar trebui sa dea o declaratie pe aceasta tema.

 5. Marin spune:

  Daca in loc de educație sexuală s-ar face educație sanitara, unde copii ar putea sa învețe ceva mai amplu ce s-ar întîmpla! Toată lumea ar fi mulțumită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *