Ecumenismul şi primatul papal în centrul atenţiei

3 răspunsuri

 1. Se pune problema daca Petru a fost apostol la Roma sau la Antiohia in primul rand. Petru nu a avut niciodata intaietate, iar articolul denatureaza adevarul. Trebuie renuntat la orgoliu daca vrem sa ne unim.

 2. In primul rand ca nu am inteles daca a scris cumva vreo preoteasa in sens de preot femeie? Sau o sotie de preot ortodox? Daca e acest ultim caz, atunci in opinia mea este complet nepotrivit termenul de „preoteasa X„.

  Cat despre comentariul „dnei Preotese Nicolae„, ce pot sa recomand decat lectura Bibliei? Atat de dezbatuta este problema primatului, incat ma mir ca astazi cineva mai poate veni cu astfel de obiectii. A se pune mana pe Biblie!

 3. soeuragnes spune:

  Unitatea crestinilor nu poate fi decat un dar de la Dumnezeu, pe care trebuie sa-l cerem staruitor, intelegand mai ales ca de fapt il cer toti cei care spun impreuna Tatal Nostru.
  Fiind un dar pe care insusi Domnul Hristos il cere pentru noi de la Tatal, singura cale pentru fiecare din noi ca sa fim uniti intre crestini este sa fim, in toate, ai Lui.
  Sa nu uitam niciodata ca avem aceleasi sacramente, aceeasi Scriptura care ne duc la El si ca Domnul ne cere sa traim ascultand de aceleasi porunci. Biserica, in sensul christic, este de pe acum una, asa cum spunem in crez, indiferent daca folosim cuvantul catolic sau sobornicesc, ideea este aceiasi: Cred in UNA BISERICA UNIVERSALA, intemeiata de apostoli.
  Deosebirile dintre dogme si practici nu sunt esentiale, rezulta firesc din diversitatea neamurilor si culturilor, a epocilor si personalitatilor. Dar ce inseamna ele in fata pericolelor comune care ne pandesc ? In unele tari religia crestina este ca in primele secole insotita de martiriu, iar inamicul e mai degraba unit in ura si foarte activ. In altele, unde domnesc aparent pacea si buna-starea, inamicul se cheama apostazie de masa, materialism, goana dupa castig, atentia exclusiva la interesul propriu, spiritul de clan, egoismul si dispretul fata de cei diferiti, in bloc. Dumnezeu este acolo unde domnesc caritatea si dragostea, spune o straveche cantare draga fratelui Roger. Sa fim si noi „acolo„ si vom si uniti. Inainte de a incheia, as sublinia inca un lucru: dat fiind ca ce ne desparte se trage dinj istorie, ce-ar fi daca ne-am trai vietile de crestini incercand sa fim ai Domnului „acum si aici„, si totodata cu inima deschisa catre viitor, catre cei tineri, catre generatiile care vor trai intr-o lume ale carei contururi se deseneaza deja, amenintator.
  Cand va veni Hristos in slava, gasi-va credinta pe pamant ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *