In memoriam pr. Dumitru Sandu Matei

1 răspuns

  1. Petru Ciobanu spune:

    Istoria ne-a arătat ce poate un stat ateu, un stat în care nu credinţa în Dumnezeu este pe primul loc, ci credinţa, impusă prin teroare şi genocid, în marele conducător, în ideologia unui partid. Mă întreb astăzi, ce au obţinut partidele comuniste din diferite ţări ucigând preoţi, distrugând biserici, „dânsu-l„ pe Dumnezeu uitării. Au obţinut, pe lângă scurta existenţă, damnarea veşnică, şi aici şi pe lumea cealaltă. Milioane de jertfe ale represiunilor comuniste, ale acelei terori roşii efectuată în numele „victoriei mondiale a proletariatului„. O victorie iluzorie, stropită cu sânge.
    Toate s-au întoes împotriva acelor care nu au vrut să-L aibă pe Dumnezeu, care nu doar că l-au uitat, dar au încercat şi să-L ucidă. Dar nu le-a reuşit, căci Dumnezeu este Atotputernic.
    Sute de mii de preoţi ucişi, încarceraţi, torturaţi numai pentru că îl vesteau pe Dumnezeu. Mii de biserici distruse, transformate în ferme, săli de forţă, depozite etc. numai pentru că erau mai des frecventate ca adunările de partid, care nu îl puteau oferi pe Dumnezeu.
    Multe au fost crimele ciumei roşii. Mulţi au fost martirii, care vor trăi mereu, căci vor trăi în memoria noastră, a celor lipsiţi de Dumnezeu cândva, dar care l-au găsit acum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *