După 16 ani de procese, azi s-a făcut dreptate

4 răspunsuri

  1. Adina Maria spune:

    De ce este atata indignare daca a revenit celor in drept? Si apoi, s-a uitat faptul ca acei crestini „fosti greco-catolici„ au fost trecuti fortat la Biserica Ortodoxa? Iar daca mai este indignare si pentru ca au fost scosi in strada cei 4000 de crestini ortodocsi, de ce nu isi amintesc ca timp de 16 ani crestinii greco-catolici au celebrat in strada? Daca suntem cat de putin crestini, sa lasam la o parte razbunarea, si folosirea „tuturor mijloacelor„ pentru a dovedi nedreptatea.

  2. Maria Oltean spune:

    De ce atata ura si ranchiuna intre frati? In ura dintre noi uitam ce e esential si ce e cel mai important: Isus Christos. Aceste doua religii sunt aproape una si aceeiasi. De ce nu se poate celebra in aceiasi biserica la ore diferite? Sa lasam neintelegerile si sa-l marim pe cel pentru care a fost construita biserica.

  3. O porunca a Bisericii spune ca fiecare credincios, in duminici si sarbatori de porunca, trebuie sa participe la Sfanta Liturghie cu evlavie cum se cuvine. Ar fi de dorit ca macar de acum inainte clericii crestini ai bisericilor ortodoxe si catolice sa militeze pentru indeplinirea acestei porunci de catre cat mai multi credinciosi. Cu buna intelegere in localitatile mari, la ore diferite s-ar putea desfasura mai multe oficii religioase. Ce frumos si placut lui Dumnezeu ar fi ca toate bisericile sa fie in zilele de sarbatoare pline de crediciosi. De ce se incearca, tocmai de cei chemati sa faca acest lucru, impiedicarea lui, oare asemenea oameni sunt adevarati slujitori ai Domnului sau sunt niste farisei?

  4. Andrea Ionel spune:

    Adevarul va va face liberi, a spus Isus. Nu se poate sa nu invinga adevarul, pentru ca vine de la Dumnezeu. Numai o adevarata credinta in Dumnezeu poate duce la rabdare, fidelitate si incredere in fidelitatea lui Dumnezeu care a spus: voi fii cu voi pana la sfarsitul veacurilor. Consider ca legea divina duce la dreptate, la fel si legea umana trebuie sa faca dreptate. E bine ca dupa 16 ani de la momentul cand credinciosii de drept ai acestei biserici trebuiau sa se roage in biserica lor, macar acuma se pot bucura de sfintele Liturghii care se vor oficia in aceasta biserica, care va fii deschisa tuturor. Nu e nimic surprinzator, de fapt, e un bun de drept care le apartine. Care om nu ar incerca sa-si obtina casa inapoi, luata pe nedrept de catre vecinul sau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.