A trăi postul ca unii care au găsit în Isus semnificaţia vieţii

2 răspunsuri

 1. Ca fii ai Bisericii, ascultând discursul Sfântului Părinte, urmaş al Sfântului Apostol Petru, instinctiv suntem înclinaţi a spune: prin glasul papei, ne vorbeşte Isus insuşi: „Convertiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie!„ Il vom asculta cu dragă inimă, pentru că este cel mai preţios marţişor pe care îl putem primi şi oferi la rândul nostru, acela al trăirii creştine primăvăratice, de o reală primenire sufletească, încununată de aleasa bucurie a INVIERII.

 2. Postul de patruzeci de zile, semnifica trecerea evreilor condusi de Moise prin pustiu, timp in care Dumnezeu le-a trimis mana din ceruri. Mantuitorul Hristos, acorda o importanta esentiala postului in apropierea omului de Dumnezeu:smerirea trupului pentru ca sufletul sa fie liber in duh de rugaciune.
  Cand omul se roaga Domnului, chiar daca mintea zboara la altceva(si sa nu se intample), sufletul se roaga si el, se stabileste o legatura in duh, cum spune Sfanta Biserica, cu Dumnezeu.
  „Acest soi de demoni, nu ies, decat numai prin rugaciune si post„, spune Mantuitorul in Evanghelii.
  Postul arde demonul incuibarit in om, dar nu numai demonul ci si viciile si pacatele, potoleste poftele trupesti, pentru ca sa aprinda poftele sufletesti:dorinta de comuniune cu Dumnezeu.
  In parabola servitorului priceput, este vrednic acela care isi stapaneste poftele trupesti, nu le asupreste, nici nu le desfata: „Care este oare servitorul credincios si priceput, pe care stapanul l-a pus peste casnicii sai, ca sa le dea masa la timpul cuvenit? Ferice de acel servitor pe care stapanul il va gasi [lucrand] la aceasta treaba la venirea sa. Adevarat va spun, il va pune peste toate bunurile sale. Dar daca acel servitor este un rau si isi va zice in inima lui: „Stapanul meu intarzie„ si se va pune cu bataia pe semenii sai, [ori se va apuca de] va manca si va bea [in rand] cu betivii, stapanul acelui servitor va veni in ziua in care nu se asteapta si la ceasul pe care nu-l stie; il va inlatura si-i va face parte cu fatarnicii. Acolo [il va aseza, unde] va fi plansetul si scrasnetul dintilor„. (Matei 24. 45-51)
  Stanislau George
  teolog ortodox

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *