Scrisoare deschisă despre conflictul dintre Biserici

4 răspunsuri

 1. Este de neînţeles cum într-o ţară în care nu există biserică naţională prin constituţie aceasta există totuţi fie ca favorizată direct de autorităţi, fie prin faptul că autorităţile închid ochii în faţa nedreptăţilor cauzate de aceasta. Dacă celelalte culte nu sunt favorizate, măcar să nu fie defavorizate. Ţara este a tuturor, indiferent de apartenenţa religioasă, şi nu doar a unora care pretind că sunt singurii români sau că cei care aparţin altor culte nu sunt români.
  Ce legătură are Catedrala Mantuirii Neamului cu mântuirea neamului? Sau ce legătură are mântuirea cu neamul? Neamul se va mântui când vor înceta în mijlocul lui ura, lenea, nedreptatea.

 2. Simion spune:

  Nici un moment nu v-ati gandit sa retrocedati cele peste 300 de bisericii si manastirii ortodoxe, construite de stramosii nostrii si ai vostrii ortodoxii (care se intorc in morminte privind ; la voi ce a-ti vandut dreapta credinta) care le-au distrus fratii catolicii cu tunul intre 1700-1800? ? ?

 3. Anonim spune:

  Mă ia groaza uneori privind cum două biserici, vlăstare ale aceluiaşi Trup se ceartă între ele pentru nişte pietre zidite. Oare pietrele sunt Biserica lui Cristos? Precis că nu. Biserica lui Cristos suntem noi, cei care dăm suflare acelor pietre clădite una peste alta, suntem cei, care prin jertfa Mântuitorului am fost înviaţi, suntem cei chemaţi pentru a vesti mereu şi oriunde Evanghelia Iubirii. Iar noi ce facem? Unde ne este acea iubire pentru aproapele pe care ne-a propovăduir-o Cristos? Cum putem să spunem că îl iubim pe Cristos dacă nu-l iubim pe aproapele nostru? Ce folos aducem credinţei noastre prin interminabile certuri pentru averi? Oare nu este scris să nu adunăm comori pe pământ? Iar noi ce facem? Oare chiar este atât de greu de găsit un compromis? Oare chiar nu se poate, ca o modalitate de rezolvare temporară a problemei să concelebreze în aceeaşi biserică atât greco-catolicii cât şi ortodocşii. Cu timpul Dumnezeu le va rezolva pe toate, căci în El trebuie să ne încredem şi nu în forţele noastre. Unde vom ajunge cu ura pe care o purtăm faţă de celălat frate în Cristos? În iad şi acolo ne vom îndestula cu averile trecătoare, arzând şi suferind.
  Şi dacă tot se caută dreptatea, asta vreau să spun: trăim într-o lume în care doar se spune că dreptatea e la fundul mării. Dreptatea este în noi, iar noi o sufocăm cu minciuna noastră. Să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului, dar să nu uităm să-i dăm şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Să ne aplecăm urechea, pentru a trăi bine, la poruncile Domnului, dar şi la cele ale omului, căci prin ele lucrează însuşi Dumnezeu.

 4. Daniel spune:

  Ar tebui sa studiati mai bine istoria pentru ca cele „300 de biserici„ au fost distruse de gen. Bucov care nu are nici o leg cu Biserica Catolica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *