Sinodul Mitropolitan al Clujului despre relaţiile cu greco-catolicii (comunicat)

7 răspunsuri

 1. Dan Suciu spune:

  Cred ca o precizare este mai mult ca necesara: Mitropolitul Bartolomeu Anania, si unii dintre Inaltii Prelati care semneaza comunicatul nu au fost niciodata neutrali sub aspectul politic. Au facut intotdeauna un front comun uitand sa desparta cele ale Cezarului de cele a lui Dumnezeue. „Revizuirea neutralităţii noastre în perspectiva viitoarelor alegeri„ inseamna lupta deschisa declarata si nu „secreta„ ca si pana acum pt. acelasi partid. Ar fi de preferat sa se implice in politica. Doar asa romanii i-ar putea cunoste si recunoaste.

 2. Petru Ciobanu spune:

  Mă uimeşte cu câtă neruşinare mint aceşti Înalţi ierarhi ortodocşi, crezând că populţia trăieşte în ignoranţă şi neştiinţă despre situaţia reală a lucrurilor. Prin atitudinea lor antireconciliantă ei sunt cei care pun în primejdie dialogul inter-confesional. Aceasta este biserica cea „martiră„ care încă continuă să prigonească, ca în timpul lui Diocleţian, să înjure, să distrugă (nici lor, nici altora). Dar cel mai grav ca au tupeul să mintă, să „drogheze„ credincioşii cu neadevăruri, stârnind ura între oameni. Aceasta este oare iubirea pentru aproape, aceasta este caritatea vestită de Cristos?
  Mă întreb, oare cu această atitudine faţă de fraţii întru Cristos vor promova ei în Europa valorile ortodoxiei. Dacă da, atunci mai bine ar rămâne acasă.

 3. Felicia spune:

  Comentariul dl. Suciu merita felicitari. A atins esenta situatiei dezvaluind adevarul curat si atat de pagubos din viata crestinilor romani. Dureroasa este in aceeasi masura ura cu care acesti Inalti Prelati isi otravesc enoriasii care, necunoscand situatia reala, continua sa priveasca cu dusmanie pe toti catolicii din jurul lor…

 4. Samir spune:

  Din pacate comunicatul Sinodului a avut un ecou imediat, chiar acum cateva minute pe TVR 1, dl. Emil Boc, presedintele PD, primar de Cluj si jurist a declarat ca va sustine o lege prin care bunurile ce au apartinut BRU sa fie retrocedate in raport cu numarul actual de credinciosi. Cum dl. Boc nu vorbeste niciodata fara a-l consulta pe Basescu, acest lucru probabil ca se va realiza in minunata noastra democratie.
  As dori sa-i spun domnului Boc ca eu cunosc o familie compusa din 10 persoane care nu are spatiu de locuit si proportional cu numarul de persoane ar trebui ca dumnealui sa le cedeze locuinta intrucat nu cred ca locuieste cu mai mult de 4 membrii, problema lui ar putea fi rezolvata din fondul social de locuinte al Clujului, daca are punctajul necesar.

 5. Din păcate, această atitudine confirmă pur şisimplu un trist şi dureros adevăr „de inimă„, bineînţeles inima dânşilor: doi tâlhari au fost de-o parte şi de alta a lui Isus la Răstignire; unul s-a convertit, celălalt l-a ispitit până la capăt şi s-a osândit! Mă tem că ceea ce au făcut şi fac cei de mai sus sunt din tagma ultimului tâlhar! Oricine consfinţeşte o tâlhărie de o asemenea anvergură în numele unui bine teren şi imediat, fără a mai avea în vedere venirea şi slujirea împărăţiei lui Dumnezeu care este Dreptate şi Pace, este asemenea ultimului tâlhar, provocând mânia lui Dumnezeu până la sfârşit, în comuniune cu diavolul! Dumnezeu să-şi mai găsească milă pentru ei!
  În ceea ce priveşte aşa zisele presiuni asupra Mitropoliei Banatului, ele sunt minciuni şi dezinformare. Este singura Mitropolie ortodoxă care şi-a atras până acum Binecuvântarea lui Dumnezeu prin atitudinea de împăcare în Adevăr, Iubire, Dreptate şi Pace cu Biserica Catolică! Cer sprijinul credincioşilor ortodocşi, prin rugăciune, post şi viaţă sfântă, în obţinerea eliberării Bisericii Ortodoxe Române, prin Dreptatea lui Dumnezeu, de sub asuprirea uzurpatorilor ei şi a neamului românesc, uzurpatori care s-au înveştmântat în odăjdiile sfinte prin sprijinul politic necanonic, vânzând sufletul majorităţii româneşti diavolului! Trebuie făcute acte de sprijin prin semnături, duse la Patriarhul Ecumenic, în favoarea Mitropolitului Banatului şi a episcopilor uniţi cu el! Aceştia reprezintă adevărata ortodoxie românească!

 6. Anton Mosoia spune:

  Daca in 1948 statul comunist a vaduvit Biserica Unita cu Roma de proprietati prin acte ale puterii de stat, dupa aproape 60 de ani BOR apeleaza din nou la Stat pentru a legaliza acel furt.
  Oare Inaltii prelati ai BOR uita sau nesocotesc Legea Divina care te invata sa nu furi?
  Cu respect
  A. Mosoia

 7. Parau Valer spune:

  De ce atata graba („regim de urgenta„) contra Legii 247/2005? … . exista instanta judecatoreasca care stabileste dreptul de proprietate… conform legislatiei romane in vigoare si in conformitate cu legislatia europeana. Statul ar face inca o nedreptate implicandu-se printr-o astfel de lege… nedemocratica.
  Partea ortodoxa neaga dreptul de proprietate a parohiilor gr. cat reinfiintate, dar in 1948 cum s-au infiintat parohiile ortodoxe (din fostele gr. cat), ce documente au in acest sens? Noua ne pretind liste cu reinfiintarea parohiilor (pt a justifica calitatea de proprietar), ortodocsilor nu li se cer documente prin care sa ateste o calitate de „mostenitor„.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *