Sfântul Scaun respinge formulele feministe de botez

2 răspunsuri

  1. E ridicola folosirea denumirilor ne-biblice respective, ca de altfel si sugestia incredibila de „misoginism„aplicata formulei traditionale. Dar ridicolul devine tragic fiindca denota pe de o parte ignorarea Evangheliei (a se vedea parabola celor sapte frati si raspunsul Lui Iisus), iar pe de alta parte, acest feminism galagios si obreaznic reflecta ignorarea adevaratei identitati a femeii in viata sociala. Consecinte: lipsa de cunoastere a propriului rol in cadrul Bisericii duce evident la neimplinirea acestuia (cum sa implinesti ceea ce nu cunosti?!) si la dorinta de asumare a altuia, fantezist , dar care pare mai „amplu„, „mai bun„, „mai aproape de mantuire„. In final, se deschide inca o cale spre dezbinare in interiorul Bisericii. Goliciunea spirituala are la randul ei o consecinta: „cine este gol pe dinauntru, este usor de condus„. Si dintotdeauna, cu dezbinarea s-a ocupat cel al carui nume chiar asta inseamna(„dia-bolein„). Si de care, parca… ar fi trebuit sa se lepede fiecare la botez, dar nu ca sa-l poata adopta ulterior!

  2. Toma Radu spune:

    Ce inseamna „teologie feminista„? Si cum pot fi „misogine„ numele de „Tata„ si „Fiu„? Adica Dumnezeu e misogin? Sau ar trebui sa acceptam ca Dumnezeu poate avea si nume feminin? E aproape ilar acest lucru, desi mai degraba suna a blasfemie…
    Botezul trebuie facut asa cum a indicat Isus si cum s-a pastrat in Traditia Bisericii, nu cum vrea fiecare… E normal ca Sfantul Scaun a respins formulele asa-zis feministe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *