Demolarea vechii biserici greco-catolice din Ungheni (comunicat)

5 răspunsuri

 1. Otilia spune:

  Azi am aflat cu durere si indignare de demolarea bisericii greco-catolice din Ungheni(Mures).
  Oare asa trebuie sa se poarte fratii intre ei?
  Oare asa trebuie sa respecte Casa Domnului slujitorii Singurului Dumnezeu? Asa cred urmasii celor ce au urmat Marea Schisma a Bisericii lui Cristos ca mergem spre unitate si buna intelegere? Iar cei ce detin autoritatea in Romania, cu totii sunt SURZI, ORBI, MUTI si NEDREPTI?
  Daca fratilor ortodocsi nu le mai este de folos biserica noatra (lacas sfintit de durerile si sangele martirilor cunoscuti si necunoscuti!) de ce le este inima asa de impietrita? De ce nu ne-o dau inapoi? Sa se gandeasca profund la faptul ca nici o faradelege, nici o profanare, nici o nedreptate nu ramane nepedepsita de Bunul Dumnezeu, si ca, daca plata pt raul facut intarzie, asta nu inseamna ca nu va veni cand nici nu se asteapta facatorul de rele!
  Simt cum ma cuprinde revolta si furia cand vad „iubirea„ si „deschiderea„ fratilor ortodacsi fata de noi, greco-catolicii! Si cu lacrimi in ochi si in inima ma rog:„Doamne, nu-Ti intoarce Sfata ta Fata de la noi, nevrednicii si daruieste-ne rabdare, si multa, multa iubire; iar celor ce inca isi bat joc de setimentele si credinta noastra, daruieste-le intelepciune si dragoste de adevar si dreptate. „

 2. Cristian spune:

  Pana la a doua Venire a lui Isus in glorie, putem sa ne asteptam la orice, iar acesti lupi in blana de miel sunt pe aproape, la fel cum era si Iuda intre apostoli. In gradina sunt niste buruieni care se aseamana cu morcovii cand rasar, de nu mai stii care-i buruiana si care-i planta buna; la fel sunt si acesti preoti cu Cristos, dar aici ei tocmai Asemanarea si-au pierdut-o. Daca speranta noastra este in Dumnezeu, cu siguranta ca mica comunitate de la Ungheni, va inflori si va fi rasplatita, in functie de rabdarea si fidelitatea cu care-l urmeaza pe Cristos. Rugamu-ne Fecioarei Maria sa mijloceasca Harurile necesare rezistentei voastre in credinta! Amin

 3. Orlando Sorin spune:

  Sper intr-o Transilvanie libera in care: Bucurestiul; Becali; Comunismul; BOR sa nu mai aibe influenta. Comunistii infiltrati de tov. pe acolo ii stim si e bine sa fuga cat ii pot picioarele spre sud ca daca ii prinde vreo secesiune pe acolo ce au patit turcii in Germania (cand le-au dat foc cu tot cu blocuri) e nimic.

 4. Ioan spune:

  Privesc aceasta tara prin prisma celor 60 de ani de la intrarea regimului comunist intr-un mod aparte, cu bocancul in viata romanilor si darea lor in grija Bisericii Ortodoxe; ma intreb: ce au invatat romanii de la cei ce se numesc ortodocsii a lui Hristos? Care sunt roadele credintei lor? Sa nu-mi spuneti despre radio trinitas, s-au de televiziunea Bisericii Ortodoxe. Aceasta nu este Evanghelia Domnului Hristos. Spunea Zaheu unul din persoanele convertite de Isus: Doamne, iata jumatate din averea mea dau saracilor si daca am nedreptatit pe cineva cu ceva intorc impatrit! Se aseamana hotararea Bisericii Ortodoxe cu hotararea lui Zaheu sau nu? Hotarati singuri si trageti concluzia la fel dupa constiinta pe care o aveti caci ea va va invinui sau indreptati inaintea judecatii FINALE hotarate de Dumnezeu prin Fiul Sau Isus, fie sunt pagan fie crestin! Doamne ai mila de cei ce asupresc pe cel nevinovat! Sa avem bunul simt!

 5. Doru-Mihai spune:

  Cum de nu le-a dat in gand celor din grupul Cathedral Plazza gaselnita cu „construirea imprejur„ – caci Catedrala Sf. Iosif ar fi fost „rezolvata„ ! Tehnicile sunt de altfel similare si telurile identice… (doar chestia cu „imprejurul „ este de mirare ca le-a scapat -poate tocmai pt. ca presupunea a construi si nu invers).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *