Parlamentul britanic a aprobat o „oroare”: hibrizi om-animal
21.05.2008, Vatican (Catholica) - Parlamentul britanic a aprobat acum una dintre ororile care au fost întotdeauna respinse de etică, afirmă preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă. Membrii Parlamentului au aprobat cu 336 la 176, în ziua de luni, 19 mai 2008, crearea de embrioni hibrizi, obţinuţi prin introducerea de ADN uman în ovule animale. Măsura are ca scop să compenseze „criza” de embrioni umani folosiţi pentru cercetarea pe celule rădăcină embrionice. Episcopul Elio Sgreccia a declarat pentru Radio Vatican că legea este deosebit de gravă din punct de vedere etic deoarece „constituie o ofensă la adresa demnităţii omului”.
„Este o tentativă de fertilizare între specii care până acum a fost interzisă de toate legile privind fertilizarea artificială. Uniunea om-animal, chiar dacă nu este sexuală, reprezintă una dintre ororile care au adus întotdeauna respingere în etică”. Prelatul a subliniat faptul că „de fiecare dată când zidul dintre om şi animal a fost spart, au apărut consecinţe foarte grave, chiar dacă involuntare”. Potrivit noii legi, embrionii hibrizi trebuie să fie distruşi în 14 zile de la crearea lor. Implantarea în uterul fie al unei femei fie al unui animal este de asemenea interzisă. Aceasta înseamnă, a explicat Episcopul Sgreccia, că pentru lege, embrionii mai mici de 15 zile „nu valorează nimic – ceea ce din punct de vedere ştiinţific este fals”. Iar dacă aceşti embrioni ar fi lăsaţi să trăiască, „ar putea apărea monstruozităţi, sau s-ar putea ajunge la infecţii, deoarece trecerea de ADN uman la ADN animal va crea ceva necunoscut”.
În această situaţie, a susţinut Episcopul Sgreccia, „Trebuie să ne rugăm pentru un tip de convertire a presei: în loc să asculte de indicaţiile unor grupuri de interese, ea trebuie să asculte adevărul, pentru a nu crea iluzii, cu obiectivul compasiunii umane, despre căi care nu au oferit până acum nici un rezultat”. Multe relatări din presă cu privire la dezbatere au prezentat votul ca un proces al ştiinţei împotriva religiei, şi în particular al ştiinţei împotriva Bisericii Catolice. Primul ministru Gordon Brown a susţinut într-un articol din Monday`s Observer că moralitatea este de partea creerii de hibrizi om-animal. El a spus că oamenii de ştiinţă şi cercetătorii „consideră că pot combina această lucrare cu un profund angajament faţă de cele mai înalte standarde etice şi un respect sincer pentru convingerile religioase”.
În aceeaşi zi, un purtător de cuvânt al Bisericii din Scoţia, Peter Kearney, a clarificat: „Nu există nimic moral în tratarea vieţii umane ca o marfă, lucru pe care îl face această lege”. The London Times a publicat sâmbătă, 17 mai, două scrisori către editori, în care lideri creştini necatolici şi un reprezentant al islamului au afirmat că dezbaterea privind crearea de hibrizi nu ţine de credinţă. O scrisoare semnată de 15 lideri creştini declară: „Dorim să arătăm clar că în calitate de persoane de alte tradiţii creştine ne opunem total creării de hibrizi om-animal, de fraţi pentru salvarea vieţii şi eliminării obligaţiei în clinicile de fertilizare in vitro de a ţine cont de nevoia unui copil de a avea un tată. Nu este o problemă strict catolică, nici strict creştină şi nici strict religioasă. Este o problemă umană. Trebuie să ne luptăm pentru a susţine şi proteja umanitatea noastră”.
Doctorul A. Majid Katme a adăugat că şi musulmanii sunt împotriva ideii de hibrizi: „Fiecare embrion uman este o fiinţă umană şi este pe deplin respectat şi protejat în islam… Sprijinim total progresul ştiinţific şi medical destinat să descopere cauze şi tratamente pentru boli. A căuta să se folosească celule rădăcină din acest nou produs nenatural, om-animal, înseamnă a bate la o uşă greşită, în special când s-au obţinut multe rezultate medicale de succes folosindu-se celule rădăcină de la adulţi, o alternativă etică. Medicii, părinţii şi britanicii musulmani în general se vor opune puternic acestei legi, un câmp minat de pericole şi imoralitate”.
O tara necatolica fara Dumnezeu merge din intuneric in si mai intuneric. Grozaviile nascocite de mintile oamenilor neinspirati de Cristos sunt evidente. Asta este calea pierzaniei. La ce or folosi experientele pe animale nu pe animale modificate genetic nu se stie. Rezultatele unor experiente pe mutanti oricum nu sunt concludente 100%.