Pr. Orban Laszlo a murit salvând un tânăr

9 răspunsuri

 1. V-am cunoscut atunci când aţi contribuit la realizarea chestionarului în maghiară la Sondajul INTC de la Şumuleu-Ciuc în anul 2006.
  Mulţi tineri români au apreciat atunci amabilitatea, fineţea, deschiderea dumneavoastră. Mulţi tineri au învăţat de-atunci să vă iubească.
  V-aţi dat viaţa pentru un prieten! Ne-aţi arătat că şi astăzi poţi fi martir al iubirii.
  Sunt sigur că mulţi vă vor avea de-acum prieten în ceruri.
  Să rămâneţi alături de noi!
  Dumnezeu să vă primească!

 2. Orlando Sorin spune:

  In cadrul BC sfintenia preotilor este un fapt f. usor de constatat.
  Asemenea fapte sunt de cea mai inalta maretie. Preotul (adevarat preot) Orban Lazlo astfel a intrat in vesnicie si ne demonstreaza cat de mare este Imparatia Lui Dumnezeu. Astfel a castigat Preotul si fratele nostru viata vesnica, dandu-si viata pt. semeni. Odata in viata trebuie sa si mori fizic iar atunci cand o faci in slujba Domnului este o adevarata sarbatoare in cer. Sfintii nu au disparut inca de pe planeta iar Biserica Lui Cristos exista cu adevarat la fel ca la inceput.
  Doamne Isuse Cristoase te rugam sa-L primesti in Imparatia Ta pe acest frate al nostru si ucenic al Tau ! ! !

 3. In fata acestui fenomen moartea, omul nu poate exprimà multe cuvinte, terminologia sa se reduce la putine expresii- expresii de ì ntristare, de compà timire, de consolare pentru cei afectati ì n mod imediat si apropiat celui ì n cauzà . Însà , Isus ne-a transmis si descoperit cà sensul nostru fundamental ultim este ì n casa Tatà lui Sà u. Cà moartea nu este de fapt o catastrofà umanà , nu este o etapà finalà a existentei umane, ci trecem prin ea la adevà rata viatà . Asadar etapa temporalà a dimensiunii umane se finalizeazà tocmai sub acest contur al mortii, reconducà nd sufletul uman la dimensiunea supranaturalà pentru care omul a fost creat. Din cele scrise despre pà rintele Orban putem observa cà a fost un preot umil si generos, renuntà nd la propria viatà pentru a o redona aproapelui sà u. Este o faptà mare, este un model de generozitate. Celibatul pà rintelui este un evident semn, un semn de dà ruire totalà pentru Dumnezeu, pentru misiunea Bisericii si asimilarea practicà a indicatiei evanghelice, „ Nimeni nu poate avea mai mare dragoste decà t cel ce-si sacrificà viata pentru aproapele sà u” . Domnul sà -i viziteze prin binecvà ntarea Sa pe familiari pà rintelui si pe el sà -l primeascà ì n rà ndul celor drepti. Dumnezeu sà -l rà splà teascà ì n lumina Sa eternà .

  pr. Vasile Orghici

 4. Am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a-l salva din apa adanca… am reusit insa doar in cazul tanarului student.

 5. Edi spune:

  Sunt foarte bucuros sa vad ca ati reusit sa il descrieti pe Laci atat de bine. Intr-adevar, atunci cand spunea ceva stia cum sa atinga ceva foarte adanc in fiecare dintre noi. Ii vom simti lipsa intotdeauna!

 6. Adytu22 spune:

  Sa nu va fie frica de dusmanii trupului ci de aceia care vatama sufletul, caci trupul este muritor dar sufletul vesnic viu. Iata ca aici s-a demonstrat acest lucru. Parintele Orban a indeplinit porunca Domnului si ia slujit pe apropiati pana la moarte, asemenea lui Isus. Acum el sta impreuna cu Isus la masa Imparatiei vesnice.

 7. Raluca spune:

  Personal l-am cunoscut pe Pr. Orban anul acesta in luna iunie la Gheorgheni in cadrul unei unei intalniri. Uneori cuvintele sunt de prisos… Dumnezeu sa il ierte!

 8. Mihaela spune:

  Nu ştiu ce ar mai putea fi spus. Poate să-i spun d-lui Sandor şi tuturor care au fost acolo in acele clipe ca nu trebuie să se simtă vinovaţi. Dumnezeu l-a chemat la El, pentru că era pregatit, pentru că toată viaţa lui a fost o continuă gimnastică în al sluji pe Dumnezeu prin aproapele şi că în acea sâmbăţă a atins maximul posibil. L-am cunoscut puţin, f. puţin, dar de când a plecat mă gândesc mai profund la ce-mi cere Dumnezeu să fac în fiecare moment şi să fiu gata să accept orice situaţie ca fiind de la El. Nu e uşor, pentru că practic trebuie să te antrenezi la acest a muri câte puţin în fiecare zi la eul tău, ca să fii gata să mori bine la sfârşit. Pr. Laci mă bucur că v-am cunoscut şi sunt sigură că ne veţi ajuta şi mai mult de acolo de unde sunteţi acum. Sper să ne revedem în Rai.

 9. Aurel spune:

  Multumesc Domnului pentru sfintii de langa noi. Pr. Laszlo e unul dintre ei. A trait Evanghelia pana la capat si este un exemplu pentru mine. Acum l-am cunoscut cu adevarat. Deo gratias!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *