Elveţia interzice minaretele, lumea musulmană reacţionează

4 răspunsuri

 1. Nicolos spune:

  Nu sustin rezultatul referendumului in Elvetia… Dar daca lumea musulmana ar fi fost mai toleranta fata de crestinism, ar fi avut dreptul sa critice aceasta decizie… Dar cand se incearca islamizarea aproape fortata in tari ca Liban, Siria etc. , cand cineva care trece la crestinism de la islamism risca sa-si piarda viata si cand sunt tari unde nu este acceptata inchinarea sau intruniri religioase altele decat musulmane- vezi Arabia Saudita, pare un tupeu imens ca la libertatile aproape nelimitate oferite in exercitarea credintei sa reactionezi asa la restrictionarea unor manifestari ale credintei. Reactia este indreptatita din partea unor crestini sau locuitori ai Europei ca unii care ne aparam libertatile… nu din partea unor forumuri islamice totalitare din Orient.

 2. Dragos spune:

  E de neinteles conceptia musulmanilor, anume: asa cum mentiona si articolul, in multe tari musulmane crestinii nu au voie sa-si construiasca biserici, dar ei au pretentia sa construiasca liberi minarete in tarile crestine. Asta ar veni cam asa: tu, acasa la mine nu poti sa faci ce vrei, dar eu am pretentia ca la tine acasa sa fac ce vreau.

 3. Emanuel spune:

  Ca să le fie respectată libertatea religioasă, dupa părerea mea, ar trebui ca şi ei să faca acest lucru. De ce pretind ceva ce ei nu îndeplinesc? Din căte ştiu în ţările lor e greu să faci acest lucru. Dacă e să ne gândim la vălul islamic purtat peste tot in lume şi la hainele sau însemnele altor religii interzise la ei, vi se pare corect? Mie nu! Sustin părerea lui Dragoş. Nu este un lucru moral faptul de a profita de toleranţa altora în timp ce tu nu tolerezi!

 4. Doru-Mihai spune:

  Ce tie nu-ti place altuia nu-i face. Nu exista cazuri de persecutie a musulmanilor in Europa, pe motiv de credinta. Exista nenumarate cazuri de persecutie (ucideri, torturari, discriminari de toate gradele, distrugeri de biserici si/sau interdictia de a cladi biserici, etc) ale crestinilor in tarile musulmane.
  Politica de retorsiune trebuie sa fie intransigenta – apararea propriei credinte este un drept si o porunca pentru crestinii din tarile europene – indiferent de optiunile celor care, vremelnic, conduc aceste tari. Corectitudinea Credintei nu este tot una cu correctitudinea politica (efemera ca orice toana de conjunctura ). Dumnezeu este Etern!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *