2010: Cele mai importante evenimente negative pentru familie
28.01.2011, SUA (Catholica) - Numărul pe luna ianuarie al revistei electronice Lumea Catholica include un articol ce enumeră evenimentele mai importante pe 2010, din perspectiva familiei: zece pozitive şi zece negative. Astăzi evidenţiem evenimentele – fenomenele – negative. Primul priveşte tentativa tribunalului din Ontario de a legaliza prostituţia în Canada. În septembrie 2010, un singur judecător al Curţii Superioare din Ontario, Susan Himel, a reuşit să anuleze trei prevederi ale codului penal al Canadei cu privire la prostituţie. Himel a decis că interzicerea bordelurilor, câştigarea traiului din prostituţie şi comunicarea în scopul prostituţiei pun în pericol siguranţa prostituatelor („lucrătoare în industria sexului”, în jargon liberal), şi prin urmare încalcă prevederile Cartei Drepturilor din Canada. În luna decembrie, Curtea Supremă din Ontario a decretat o amânare care va menţine deocamdată legile neschimbate.
Urmează sfidarea Constituţiei Mexicului, prin celebrarea de „căsătorii” homosexuale în districtului federal ce include Ciudad de Mexico. În Africa, mai exact în Kenya, a fost aprobată o constituţie ce subminează dreptul la viaţă. Se vehiculează faptul că administraţia Obama ar fi cheltuit 30 de milioane de dolari pentru a se asigura de ratificarea Constituţiei. Ted Turner a uimit în 2010 când a cerut adoptarea unei politici globale „un copil per familie”. Fondatorul CNN, tată a cinci copii, a lăudat „planificarea familială” promovată de China. Pe poziţia a cincea în listă este Hollywood-ul, cu sexualizarea fetelor. Consiliul pentru Televiziune al Părinţilor a dat publicităţii un raport care arată că Hollywood-ul prezintă în mod insistent tinerele fete în situaţii cu caracter sexual. 93% dintre aceste situaţii implică tineri şi adolescenţi în contexte definite ca „nesănătoase” de Asociaţia Psihologică Americană. Hollywood-ul răspunde susţinând că aceste prezentări în ipostaze sexuale nu au nici un impact asupra comportamentului adolescenţilor.
Un fenomen îngrijorător remarcat în articol – raportat la SUA – este nivelul ridicat de naşteri în afara căsătoriei între cei cu mai puţină educaţie. La sfârşitul anilor 2000, doar 6% dintre copiii născuţi din mame cu studii superioare erau în afara căsătoriei, comparativ cu 44% în cazul mamelor cu studii medii, respectiv 54% în cazul mamelor care nu au terminat nici măcar liceul. Fenomenul este atribuit eşecului în creştere în rândul celor cu studii medii în a îmbrăţişa religia şi valorile tradiţionale. Urmează abrogarea legii „Don’t Ask Don’t Tell” şi optica Planned Parenthood conform căreia avortul şi contracepţia drept măsuri de stimulare economică. Este amintită şi creşterea intoleranţei anti-creştine în Europa. Se aminteşte faptul că în 2009, guvernul socialist al Spaniei a dat o amendă de 100.000 de euro pentru o serie de reclame care promovau familia tradiţională şi criticau stilul de viaţă homosexual. În fine, lista este încheiată de tentativa UE de recunoaştere pe uşa din dos a „căsătoriilor” homosexuale.
Viitorul ne va confirma faptul ca nu a devenit o regula nasterea copiilor in afara familiei din mame cu studii mai putine. Dar nivelul educatiei este egal cu cel al puterii de intelegere a religiei.