Arhiepiscopul pakistanez cere pedepsirea pastorului ce a ars Coranul

5 răspunsuri

  1. Prima data sa ii pedepseasca pe ucigasii din Afganistan si apoi poate fi condamnat si pastorul Jones!

  2. Doru-Mihai spune:

    De multi-multi ani Biserica (Papa Ioan Paul II urmat de Sf.Parinte Benedict XVI ) incearca si reuseste un dialog tot mai larg si pasnic cu Islamul. Cui nu-i convine pacea si buna intelegere, buna convietuire? Acel nefericit pastor arzator de Coran, ca si Luther,au fost doar instrumente ale unor vointe intunecate si neinduplecate ale Raului. Sa luam mereu aminte!

  3. Si eu cred ca acest Pastor greseste. Coranul, nu l-am citit – am procurat doua variante ale lui traduse in limba romana, una editata de Editura Galaxia Gutenberg, iar a doua este o reeditare a traducerii lui dr. Silvestru Octavian Isopescul la Editura Cartier – dar am fost instiintat ca este de fapt un poem inspirat din Biblie, Vechiul si Noul Testament (carti care sunt sfinte si la islamisti ), si cred ca asa si este. In fine, candva, din Arabia Saudita, probabil de la Medina, se va ridica un imparat greco-roman care va rezidi Bisericile lui Iisus Christos si care va domni 12 ani. Si eu cred ca acel Pastor trebuie judecat conform dreptului international pentru acest sacrilegiu al arderii Coranului. Din punct de vedere strict crestin nu sunt dumirit de ce nu lumineaza cu candela lui numai pe cei din casa, daca considera ca poemul din Coran nu este un obiect casnic lui.

  4. Oliver spune:

    Nu este ciudat ca noi, crestinii, suntem mai preocupati de condamnarea unui om care a ars (desigur in mod simbolic) coranul mai mult decat ne preocupa arderea Bibliei fenomen uzual, in special in lumea predominant musulmana? A fi crestin a devenit, astazi, foarte periculos dar, desigur ca din fotoliile noastre comode este greu de vazut. Intreaba Doru-Mihai de mai sus: „Cui nu-i convine pacea si buna intelegere, buna convietuire?” Raspunsul la aceasta intrebare? Invinovatind pe acest pastor ne invinovatim pe noi si suntem pe un drum gresit. Arderea acestui coran a fost de fapt o reactie la masacrele carora le cad victime crestinii si fratii nostrii mai mari, evreii. Cei cateva mii ucisi in septembrie 2001 nu au ars niciun Coran sau au ars si ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *