O numire de Cardinal care onorează Biserica din România

1 răspuns

 1. Ce mult ne iubeste Dumnezeu!
  Dupa atatea semne de iubire din partea Parintelui Ceresc, inima noastra, a celor care formam Biserica cea vie se umple pana la revarsare de bucurie, recunostinta si incredere, credinta … atat de profunde, incat provoaca in noi reinnoirea fidelitatii si iubirii noastre fata de El.
  Cuvintele marturisite de catre PF Lucian, in cadrul acestui interviu, vorbesc despre forta unitatii pusa de Creator, ca Tata al nostru, in bobul de grau, ingropat, „sangele martirilor-samanta crestinilor”, pentru spicul de mai tarziu… pentru intregul lan de grau… puternica legatura dintre Biserica Triumfatoare si cea Luptatoare. Crearea PF Sale, Cardinal al Bisericii Catolice, este confirmarea „iubirii si fidelitatii PF Sale” venita din partea Invatatorului, prin Sfantul Parinte Papa Benedict al XVI-lea. Asa cum cardinalul Iuliu Hosu ramane in Viata Bisericii – „cardinalul in tundra de oaie”, PF Lucian, ramane – „inima” plina de iubire si fidelitate a Bisericii noastre, chiar si acum cand este ridicat spre „frunte”… in Colegiul Cardinalilor.
  Ceea ce stim sigur este ca asa cum am fost in suferinta uniti… legati de lacrimile care udau fata noastra, pe treptele catedralei inca neretrocedate din Blaj (de ex.), asa facem unitate si-n bucurie. Este triumful lui Cristos si-n sangele martirilor si-n crearea celui de al III-lea Cardinal roman, apartinand Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica.
  Ce mult ne iubeste Dumnezeu!
  Simtim ca Prea Fericitul Lucian ne poarta si pe noi, in Inima Bisericii. A reusit in imitatio Christi! Reusind sa imite atitudinea „Blandului Pastor”, ne invata ca merita sa-L lasam pe El sa lucreze si-n viata noastra.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *