Despre rugăciunea sacerdotală a lui Isus

2 răspunsuri

 1. Priviti cum Sfantul Parinte merge din nou la esente!
  Minunat… la ultima seara a saptamanii ecumenice, sfantul Parinte ne introduce si pe noi la Ultima Cina a Domnului impreuna cu ucenirii Lui… dar mai ales ne teleporteaza langa Isus, in prezenta Tatalui, in rugaciune… se roaga pentru El, pentru ucenici si pentru cei care vor crede prin cuvantul lor… s-a rugat si pentru noi.
  Eu am uitat sa ma rog pentru mine! Promit sa nu mai uit… si promit ca la Roma, sa reinnoiesc legamantul meu personal cu Dumnezeu, consacrarea mea Invatatorului nostru Isus Cristos, Maicutei Sfinte si Bisericii Iubirii lui Cristos, asa cum ne invata Sfantul Parinte Papa Benedict al XVI-lea:
  Sa ne rugam Lui Dumnezeu “să ne ajute să intrăm, în mod mai deplin, în proiectul pe care îl are cu fiecare dintre noi; să-I cerem să fim ‘consacraţi’ Lui, să-i aparţinem tot mai mult, pentru a putea să-i iubim tot mai mult pe alţii, de aproape şi de departe; să-i cerem să fim mereu capabili să deschidem rugăciunea noastră la dimensiunile lumii […]; să-i cerem darul unităţii vizibile dintre toţi cei care cred în Cristos […]; să ne rugăm pentru a fi mereu gata să răspundem oricui ne cere cont de speranţa care este în noi.”

 2. Gasim in cuvintele Papei, doua definitii: a Bisericii si a unitatii autentice. Valoarea teologului o descoperim in simplitatea cuvintelor si marturia vietii, asadar Biserica: ” nu este altceva decât comunitatea discipolilor care, prin credinţa în Isus Cristos ca trimis al Tatălui, primeşte unitatea sa şi este implicată în misiunea lui Isus de a mântui lumea conducând-o la cunoaşterea lui Dumnezeu”.
  Iar Unitatea: „Această unitate nu este un produs lumesc. Ea provine exclusiv din unitatea divină şi ajunge la noi de la Tatăl prin Fiul şi în Duhul Sfânt.”
  Intai de toate, Sfantul Parinte ne invata sa ne rugam, privind la Isus, citind cuvintele Sale din Sfanta Scriptura si meditandu-le, prin raportarea la viata noastra personala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *