Papa le cere liderilor Episcopilor europeni să se roage pentru Sinodul despre Familie
15.09.2015, Vatican (Catholica) - Adunarea plenară a Consiliului Conferințelor Episcopale Europene (CCEE) se desfășoară pentru prima oară în Țara Sfântă, și Papa Francisc îi încurajează pe liderii Episcopilor să profite de timpul lor împreună pentru a promova rugăciunea și solidaritatea profundă, și să se roage pentru Sinodul despre Familie. CCEE reunește președinții Conferințelor Episcopale din Europa, reprezentând 45 de națiuni de pe continent. Sfântul Părinte a trimis un mesaj Adunării plenare care a început vineri, 11 septembrie 2015, și se va încheia miercuri, 16 septembrie.
„Reflectând asupra vieții Bisericii din diferitele voastre țări, mă rog ca timpul vostru împreună să fie mai presus de toate un timp de profundă rugăciune și solidaritate”, a scris Pontiful. „Fie ca timpul acordat Domnului să vă reînnoiască în sfințenia vieții și în zelul apostolic pentru cei încredințați grijii voastre. De asemenea, să reînnoiască pentru voi noutatea Evangheliei, din care ‘apar noi posibilități, se deschid noi căi ale creativității, cu diferite forme de expresie, semne și cuvinte mai elocvente, cu noi semnificații pentru lumea de astăzi'”.
Papa Francisc le-a mai cerut liderilor Conferințelor Episcopale să se roage pentru Sinodul despre Familie, care se va desfășura luna viitoare în Roma. Le-a cerut să se roage pentru ca „Biserica să poată răspunde cu o tot mai mare promptitudiune și generozitate la nevoile familiei”. Alegând Țara Sfântă ca loc al desfășurării Adunării plenare, Episcopii au transformat întâlnirea într-un pelerinaj, potrivit Mons. Duarte da Cunha, secretar general al CCEE.
„Din această țară, discipolii lui Isus au mers în lumea întreagă pentru a duce mesajul nou al Domnului. Evanghelia a ajuns în Europa pornind tot din această țară! Atunci când Europa merge în Țara Sfântă, merge, așadar, la locul rădăcinilor sale iudeo-creștine”, a spus el. Există două teme centrale ale întâlnirii: figura lui Isus și împărtășirea provocărilor Bisericii din Europa. Președinții relatează de asemenea situația din propriile lor țări, și discută unele dintre provocările comune.