Papa Francisc: Noul proces de declarare a nulității căsătoriei are un scop pastoral

3 răspunsuri

 1. Rozalia spune:

  Haruri multe pt Sfântul Parinte. Dumnezeu sa-l harazeasca cu haruri nemasurate pt ca le merita. Laudat fie Isus.

 2. Iosif spune:

  Casatoria nu poate fi anulata de nimeni. Dumnezeu uraste despartirea intre soti (Maleahi, 1Cor.7,1-11, Rom.7,1-3, Mc.10,11-12, Lc.16,19).

 3. Maria spune:

  Biserica nu casatoreste ci cununa. Cununia e eterna. Ce fac cei doi miri pe urma este responsabilitatea lor. Biserica e doar un mijlocitor al Sfantul Duh pentru aceata taina si pe urma sfetnic, dar nu poate garanta si nici nu i se cere s-o faca, ca si cei doi sa respecta legamantul facut.
  De ce cuplurile care au rupt cununia nu sunt primite in biserici este altceva, aici nu este corect doar pentru ca au pacatuit in acest mod sa fie tratati diferit. Apostolii si ce sa mai zic Mantuitorul insusi a vorbit si a ajutat pacatosii nu i-a pus la zid cu placuta ca sunt pacatosi vorbind cu virtuosii (pe care hm, hm ar reiesi ca nu i-a gasit?).
  Daca biserica e loc doar pentru virtuosi atunci cred contrazicem Evangheliile toate si sacrificiul Mantuitorului. Ca daca nu exista pacatosi in biserica atunci Mantuitorul a gresit si El nu poate gresi fiind una cu Dumnezeu care este perfect.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *