Papa Francisc: Exploatarea muncitorilor este un păcat de moarte

2 răspunsuri

 1. Maria spune:

  Eu nu ii (mai) invidiez/urasc pe bogati chiar daca stiu/ghicesc cum au facut rost de bani. Am avut aceasta cadere spirituala, impardonabila, pentru ca situatia din aceasta viata nu ne scuza de caderile pe care la avem in fata lui Dumnezeu mai ales dupa Inviere cand El este mai degraba aproape de cei in suferinta.
  Dar pe urma gandesc ca fac precum Iudita care il lasa pe Nabucadnetar sa se creada Dumnezeu pentru ca sa fie trasnit si astfel pedepsit pentru bogatia si coruptia lui.
  Bogatii sunt in ziua de azi (secularizata) in pierdere. Un om bogat azi numai prin mare efort al sau sa se gandeasca la Dumnezeu, Biserica si sa nu doar cum sa se distreze mai bine. Decat ca ei trebuie indreptati de Biserica, nu trebuie suiti cei saraci pe tronul spiritual al lui Nabucadnetar pentru a gasi justitie aici si acum. Noi toti, bogati si saraci, suntem aici pentru ca neascultare fata de Tatal. Cel bogat uita de Tatal mai usor dar si cel sarac uita usor daca nu il ajuta credinta. La Judecata vom fi egali toti si eu sper ca si din cei bogati vor fi iertati pentru a fi bogati pe de-a-ntregul.Ma rog sa isi aduca aminte toti, si cei de sus in lume si cei de jos in lume, ca totul este vremelnic, si exista un singur Imparat in Univers, ale carui taxe nu sunt din cele pe care putem cu usurinta chivernisi pentru a I le plati. Nici bogatii si nici saracii sa nu-si piarda speranta. Am mai citit despre economie si acum stiu ca in dinamica economiei de azi si cel bogat poate fi falit maine, vanat maine, sarac maine, si frica il consuma sa devina un monstru antrihristic fara niciun simt moral.
  Dumnezeu sa aibe mila de noi toti. Si pe cei bogati sa ii imbogateasca si mai mult in ceeace le lipseste lor de fapt, ca sa poata da mai departe si sa nu plece din viata cu regrete distrugatoare in fata lui Dumnezeu si a Alor Lui.

 2. Alanus spune:

  Mi se pare drept sa fie folosit limbajul milostivirii si in cazul celor care poarta povara administrarii eficiente a bogatiilor acestei lumi. Fara ei, viata saracilor ar fi mult mai grea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *