A fost prezentat logoul ediției 2022 a Întâlnirii Mondiale a Familiilor
02.07.2021, Vatican (Catholica) - Logoul celei de-a X-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, eveniment ce va avea loc la Roma în perioada 22-26 iunie 2022, a fost lansat astăzi. El preia forma eliptică a coloanelor lui Bernini din Piața San Pietro, loc simbolic prin excelență pentru Biserica Catolică, și face trimitere la semnificația originară, care este îmbrățișarea primitoare și inclusivă a Bisericii Mame a Romei și a Episcopului ei, adresată tuturor bărbaților și femeilor, din orice timp.
Figurile umane care se află sub cupolă, și crucea care se află sus, reprezintă soț, soție, copii, bunici și nepoți. Vor să aducă în minte imaginea Bisericii ca „familie de familii” propusă de Amoris Laetitia (AL 87) în care „iubirea trăită în familii este o forță permanentă pentru viața Bisericii” (AL 88). Crucea lui Cristos care se îndreaptă spre cer și zidurile care o protejează par aproape susținute de familii, autentice pietre vii ale construcției ecleziale. În partea stângă, pe linia subțire a coloanelor, se observă prezența unei familii care se află în aceeași poziție cu statuile sfinților puse pe coloanele din piață. Acestea amintesc că vocația la sfințenie este o țintă posibilă pentru toți. Ele vor să sublinieze că este posibil a trăi sfințenia în esențialitatea vieții obișnuite.
Familia pusă în stânga, care apare în spatele liniei coloanelor, indică și toate familiile necatolice, departe de credință și în afara Bisericii, care privesc din exterior evenimentul eclezial care se realizează. La acestea comunitatea eclezială a privit mereu cu atenție. În plus se observă un dinamism al figurilor care sunt în mișcare spre dreapta. Se mișcă spre exterior. Sunt familii în ieșire, martore ale unei Biserici care nu este autoreferențială. Ele merg în căutarea altor familii în tentativa de a se apropia de ele și de a împărtăși cu ele experiența milostivirii lui Dumnezeu. Culorile predominate, galben și roșu, sunt o referință evidentă la blazonul orașului Roma, într-o trăsătură grafică ce vrea să exprime o legătură intensă cu comunitatea. (după traducerea făcută de pr. Mihai Pătrașcu pentru Ercis.ro)