Fazele atragerii tinerilor la satanism

10 răspunsuri

 1. Silvia spune:

  Nu inteleg de ce nu se face diferenta intre realitate si aparente? Este adevarat, multe formatii de rock adopta imagini satanice ( sau doar considerate satanice datorita unui exces de creion negru ) dar este o simpla strategie de marketing si trebuie inteleasa ca atare. Rockul nu promoveaza neaparat violenta, poate doar o arata, o contureaza, caci cum altfel putem cunoaste sau aprecia binele daca nu cunoastem raul?
  In plus trebuie sa avem in vedere faptul ca traim in democratie. Asta inseamna in primul rand libertate! Libertatea de a alege precum si obligatia de a respecta alegerea celorlalti ( „libertatea unei persoane se termina acolo unde incepe libertatea altuia„ ). Daca nu, unde ne vom ajunge?
  Eu nu spun ca sunt pro satanista sau asa ceva… Sunt o buna catolica, dar ascult rock. De la black si trash (probabil genurile acestea de rock pare satanice) pana la heavy metal si in general majoritatea persoanelor care asculta rock sunt indeajuns de inteligente incat sa nu devina extremisti si sa faca diferenta intre imaginea prin care se vinde un anumit album si ceea inseamna cu adevarat satanismul.
  Asa ca sper sa nu se mai denigreze rockul si sa nu mai fie asociat cu satanismul sau cu drogurile (nici sa nu deschid acest subiect) pentru ca este O MARE NEDREPTATE!

 2. Daniel spune:

  Chiar nu inteleg de ce este o problema ca unii oameni doresc sa devina satanisti. Cu ce va deranjeaza pe voi? Va pierdeti enoriasii, nu mai aveti de unde lua bani?

 3. Gabriela_ spune:

  sincer si eu eram cam asa… imi placea pe la inceput rock-ul simplu ala pozitiv rock-ul adevarat pe urma am inceput cu hard-ul si. . atuncea m-a luat si cu satanismul cu trupe precum credle of filth blacksabbath si altele si e adevarat acelea sunt etapele … eu doar la ultima etapa adik nu am participat direct la asa ceva da… nici nu vreau acuma k m-am trezit din aceasta obsesie…

 4. Max spune:

  ati scris ca majoritatea tinerilor rock-eri asculta acest gen de muzica si ajung sa practice satanismul din cauza lipsei de comunicare in familie si au probleme la scoala sau la munca… de exemplu la mine in oras sunt multi rock-eri care invata la cel mai bun liceu din oras si daca vorbesti cu ei si ii cunosti, nu au probleme in familie sau ceva de genul acesta… poate printre ei iti gasesti si un prieten foarte bun… si nu numai muzica rock este muzica ce duce la satana daca o asculti, mai sunt o gramada de genuri d muzica ce daca le asculti ti se face mare scarba…

 5. Done Andreea spune:

  Un mare pericol pentru tinerii din ziua de azi il raprezinta intra-adevar muzica rock si fara sa constientizezi iti schimbi modul de viata si nu in ultimul rand de gandire, si nu e de mirare ca multi tineri cad prada acestui gen e muzica dupa care se sinucid. Spre exemplu o ruda de a mea a fost omorata de satanisti. Cum vom putea oare sa stopam satanismul?

 6. Alex Ciuraru spune:

  Dar eu zic ca muzica rock nu e neaparat si satanista! Ar trebui sa-i impiedicam pe acesti rockeri satanisti sa ne fure credinta si sa-i ramanem vesnici fideli Lui DUMNEZEU!

 7. Cely spune:

  Bine zis, Daniel!

 8. Personal imi place muzica rock dar nu sunt de acord cu satanismul . Sunt si raman crestin catolica. Satanismul inseamna sa-i aduci cult diavolului si sa negi valorile crestine. Exista in acest cult chiar un fel de liturghie inversa si se ajunge pana la jertfa umana. Nu e vorba de pierderea enoriasilor ci de pericolul ca acesti tineri sa fie prinsi in secte periculoase.

 9. In urma cu zece ani Expres Magazin publica un reportaj cutremurator despre a adolescenta frumoasa, cu codite lungi si aurii care a fost ucisa da prietenul ei care era adept al satanismului. Un banc sec spunea cam asa: cica un barbat a fost intrebat de ce si-a ucis fiica si nevasta iar el a replicat ca le-a casapit pentru ca i-a zis Dumnezeu ca sunt cu diavolul. Din pacate exista pericolul sectelor satanice care antreneaza oameni debusolati si care odata prinsi in acest carusel diabolic ajung sa nege adevaratele valori morale. Nu e vorba de pierderea enoriasilor si de insasi pierderea sufletelor acestor oameni. Este o cultura a mortii si a negarii vietii. Au un fel de liturghii inverse in care adora pe satana, ucid gaini si pisici negre mergand pana la jertfe umane, se ard lumanari negre, se rostesc incantatii cumplite prin care oficiantul se angajeaza sa-l slujeasca pe diavol.
  Pot spune ca-mi place rock-ul dar cred ca rock-ul satanic merge prea departe. Madona in ultimul ei videoclip denatureaza sensul crucificarii. Cica ea are ca religie cabala dar ma gandesc cum poate o asemenea femeie sa-si educe in mod moral copii. Am citit ca ar fi fost botezata catolic si e greu de inteles cum poate sa calce in picioare valorile crestine.

 10. Cristi B spune:

  E trist ca astfel de grupuri au asa mare succes. Ca si admirator al unor grupuri Rock, subliniez ca pe langa mesajul negativ pe care il poarta, o astfel de muzica este si daunatoare sistemului nervos. Trebuie ascultata cu mult discernamant si masura, chiar si cea fara mesaje „satanice„. Exista alternative mult mai „sanatoase„.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *