Sfinţenia Papei Ioan Paul al II-lea este evidentă

2 răspunsuri

 1. Armand spune:

  Pontificatul lui Ioan Paul al II-lea prezinta numeroase aspecte care ii contureaza implinirile si roadele. Dar inaintea oricarei alte realizari se impune meritul transformarii imaginii Bisericii.
  Asa cum afirma directorul biroului de presa al Vaticanului, Sfantul Parinte a configurat statutul, necesitatea crestinismului in spatiul public. A construit nu neaparat o alta viziune asupra valorilor crestine ci a reusit, admirabil, sa le descopere privirilor membrilor altor religii, liber- cugetatorilor, scepticilor, agnosticilor sau nihilistilor ca valori perene, universale si unice.
  Miracolul fundamental al papei Woityla a fost relevarea afinitatilor intr-o lume in care variile forme ale relativismului au impus individualismul ca refugiu si stil ideal de existenta. Instrumentul acestei substantiale transformari a fost dialogul, spargerea falselor principii ale regimurilor apasate de constiinta perfectiunii lor prin adresare directa, mustrari subtile, sfaturi, apeluri si expresiile adancii compasiuni.
  Existenta sa constituie pilda a firescului miracolului. A calitatii sale de expresie a iubirii de Dumnezeu (si implicit de semeni) a slujirii si a jertfirii.
  Sfintenia Sfantului Parinte este probata tocmai de lipsa pitorescului, a senzationalului sau a experientelor flamboaiante.
  Caci, o fugara parcurgere a vietilor sfintilor conduce la fireasca concluzie: sfintenia este rodul slujirii.

 2. Petru Ciobanu spune:

  Poporul este cel care simte mai bine ca oricine sfinţenia unui om şi acest fapt ni-l demonstrează multe din biografiile sfinţilor. Ar fi suficient să amintesc aici despre Sf. Francisc d`Assisi, Sf. Anton de Padova, Sf. Ioana d`Arc, Sf. Vincenţiu de Paul etc. etc. Şi iată că poporul confirmă ceea ce era clar – Papa Ioan Paul al II-lea a fost un sfânt, va fi un sfânt. Chiar dacă încă mai continuă procesul lui de beatificare (cred că este o pură formalitate) creştinii îl comemorează ca pe un sfânt, i se rog, îi cer mijlocirea. Ce altceva mai trebuie?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *