Cine a fost Richard Wurmbrand?

28 răspunsuri

 1. Maria spune:

  Cred ca ne sunt prea sarace cuvintele pentru a putea reflecta iubirea lui Wurbrand pentru Dumnezeu, cu nimic mai prejos decat a martirilor greco- si romano-catolici din timpul prigoanei, dintre care Excelentzele lor Iuliu Hossu, Ioan Suciu, Vladimir Ghica si Alexandru Todea sunt doar catziva.
  Pentru ca Wurmbrand – dupa o vreme in care a fost activist comunist! – nu a cautat sa fie altceva decat (cum se spune despre Monseniorul Ghika) un minunat vitraliu prin care Lumina Domnului sa se odihneasca cu dulceatza si gingasie asupra oamenilor.
  Poti intelege asta ascultandu-l intai de toate.
  Si iata doua resurse web care au avertisment de utilizare: ATENTIE! Pericol de molipsire de o „boala„ grea: IUBIREA-TOPITA-IN-DUMNEZEU!
  Primul link (prin „Predici„/dupa nume/Richard Wurmbrand) contine un set de inregistrari audio cu Wurmbrand, iar cel de-al doilea nadajduiesc sa va aduca cel putin aceeasi bucurie pe care mi-a adus-o mie descoperirea lui. Amin.
  http://www.predici2.org/
  http://www.ceruldinnoi.ro/

 2. Samir spune:

  Despre Pastorul Wurmbrand, am vizionat un episod deosebit din „Memorialul Durerii„. Cel mai deosebit a fost cand fiul acestuia a povestit o intamplare din viata tatalui sau, care pe scurt era cam asa:
  Pastorul a primit o stofa din Elvetia pentru a-si face un costum si dupa ce fiul sau l-a vazut cu noul costum i-a spus ca un membru al comunitatii nu are cu ce sa se imbrace, iar pastorul, desi avuse de gand sa-i dea acelei persoane vechiul costum, l-a dat pe cel nou, spunandu-i fiului sau ca adevarata facere de bine nu consta in a da unei persoane din prisos pe care-l ai.

 3. Vă recomand cartea lui Richard Wurmbrand, „Marx şi satan„, pentru a înţelege mai bine activitatea diavolului în lume, dar mai ales în blocul de la Warsovia! A avut acces la biografiile lui Marx, Lenin, Engels şi face dezvăluiri îngrozitoare în privinţa apartenenţei acestora la lumea magiei negre, a ocultismului şi satanismului! Şi este un evreu convertit sincer la creştinism, chiar dacă în formă protestantă! Modul în care a luptat prin şi cu credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu este un viu exemplu pentru toţi! Dumnezeu să-l odihnească în pacea şi bucuria Sa şi să ducă la împlinirea şi primirea credinţei adevărate întregul popor evreu, care are un mare rol în istoria şi plinirea credinţei în Isus Cristos! Lăudat să fie Isus Cristos, fiu şi al lui David!

 4. Multumim Domnului pentru acesti ingeri intrupati care au adus pacea si armonia intre Dumnezeu si fiii sai impreuna cu intreaga creatie. „Vocea Martirilor„va fi ecoul vesnic al universului, va fi Simfonia recunostintei fata de netarmurita iubire a CELUI CE ESTE. GLORIE LUI !

 5. Ady spune:

  Este o surpriza placuta prezenta in top a unor teologi dar mai ales as putea sa-i numesc oameni cu O mare si o spiritualitate deosebita. Sunt modele de care avem nevoie in viata.

 6. Lypy spune:

  Eu cred ca R. W merita din plin sa fie in top 10 mari romani.

 7. Cristi spune:

  Cu riscul de a supara pe unii, parerea mea este ca mai sunt multi alti romani care ii pot lua locul in acest top. Uitandu-ma in top 11-100, vad aici pe Ceausescu, Coanda, Iorga, Brancoveanu (care sa nu uitam ca a facut mult mai multe pentru religie), Avram Iancu, Regina Maria (a participat ca voluntar in al 2-lea razboi mondial ca infirmiera), Nicolae Balcescu, si multi altii. In acest context cred ca acest necunoscut nu prea are ce cauta in acest top (daca intreb 1000 de oamenii de acest nume cu siguranta mai mult de unu nu a auzit de el). In concluzie, nu contest meritele, dar sa nu le uitam si pe ale celorlalti.

 8. I.T spune:

  Si in alta tari, Germania, Cehia, SUA, in primii 10 s-au aflat importante personalitati ale vietii spirituale. Cred ca prin votarea lui Richard Wurmbrand in primii 10 romani, am intrat cu adevarat in randul natiunilor mature, civilizate, care stiu sa-si respecte marile valori. L-am cunoscut personal pe acest martir al credintei. A fost un mare caracter si o minte stralucitoare. Daca nu l-as fi intalnit personal, dar as fi auzit cuvintele lui:Urasc comunismul, dar iubesc comunistii, as fi inteles cu adevarat valoarea acestui OM.

 9. Petru Ciobanu spune:

  Nimeni nu pune la îndoială un anumit aport al lui R. Wurmbrand la crearea unei imagini pozitive a României, dar sunt convins că nu merita să intre printre cei 10 mari romani, caci pentru prea multi a fost o persoană necunoscută. A fost o eroare trecerea lui printre cei 10 mari, mai ales că lista continua cu nume cu renume mondial ca Iorga, Maiorescu, regele Ferdinand I, card. Al. Todea sau preoti ortodocsi ca pr. Staniloaie. Intuiesc de ce s-a procedat astfel, dar de acum e prea târziu pentru a corecta ceva.

 10. Alina spune:

  In societatea in care traim au disparut valorile spirituale, de aceea nu ma mira ca multi nu au auzit de acest om. Ar trebui citite cartile lui. Intelepciunea care i-a dat-o Dumnezeu, nu a fost data la multi. Iar in fata credintei lui neclintite , ar fii de prisos orice comentariu. O pilda pt orice om care vrea sa faca voia lui Dumnezeu si sa se numeasca crestin.
  Isi merita alegerea intre cei 10.

 11. Cristi spune:

  Sa zicem ca e pe bune cel mai mare roman. Eu ma intreb cat de roman sa simtit el cu adevarat. Cel mai mare roman musai ar fi sa se fi simtit roman inainte de toate. Asta ma roade pe mine. Cat de roman sa simtit el.

 12. C Razvan spune:

  Din campania demarata de tvr. . nu putini si`au dat seama de „buna gandire„ romanilor. . numai dintr`o privire asupra top 100. . observam nume ca Becali Bula . . Nicolitza. . si alti „intelectuali„ demni sa fie printre cei mai mari romani. . cum mai putem oare comenta faptul ca Richard Wurmbrand e printre primii. . oare ce il vroiatzi pe Becali ? ? sunt sigur ca vor face sau vor incerca sa face ceva „MANEVRE„ impotriva lui. . ca uniora li se pare imposibil ca un pastor sa fie cel mai mare roman. . ca vorba aia… Romania este declarata tara crestina ! ! !

 13. Cred ca este o mare onoare pentru Romania ca a avut un om ca si Wurmbrand si cred ca merita din plin sa fie nominalizat printre cei mai mari 10 romani, chiar ales cel mai mare roman al tuturor timpurilor, problema e ca oamenii din ziua de azi nu cunosc nimic despre viata lui, despre cat a suferit prin inchisorile din Romania pentru ca era un crestin si faptul ca a reusit sa impace cu Dumnezeu chiar ofiteri si locotenenti.
  Cred ca ar fi o mare onoare pentru Romania ca WURMBRAND sa fie ales cel mai mare roman al tuturor timpurilor.

 14. Iulian spune:

  orice om este recunosct prin valorile pe care le are ! acest pastor Richard Wurmbrand, a trait si predicat VALORILE crestine ale Domnului Iisus (dragostea, iertarea, ingaduinta, bunatatea, etc. ), de fapt singurele valori care pot sa schimbe tara noastra in bine! Un vot pentru el inseamna un vot pentru valorile crestine ale Domnului si Mantuitorului nostru Iisus!

 15. Ioana spune:

  Faptul ca Richard Wurmbrand se afla printre cei mai mari 10 romani nu este un lucru la intamplare. Stim cu totii ce a insemnat comunismul pt crestini, iar ceea ce a facut acest mare om este extraordinar; este asa pt ca tot ce a facut a fost din dragoste pt oameni si pt Dumnezeu. Intrebare: Stim noi cu adevarat ce e dragostea?
  Eu cred ca romanii sunt pe drumul cel bun avand in vedere faptul ca azi, 17. 10, Richard Wurmbrand se afla pe primul loc in top.

 16. Lidia Suciu spune:

  R Wurmbrand este un semn ca Dumnezeu nu ramane dator. R Wurmbrand L-a predicat pe Christos inaintea celor mari, a simtit la fel ca Dumnezeu in privinta celor persecutati, iar acum Dumnezeu se ocupa de renumele sau. Este adevarat ca nu au auzit prea multi despre R Wurmbrand, dar tocmai acesta era scopul acestei campanii: sa iasa la iveala cine este cel mai mare roman! si sa se indrepte o nedreptate.

 17. Timeea Mocan spune:

  Intr-adevar viata pastorului R. W. a ramas ca o marturie pt multi oameni si Dzeu nu ramane dator sa rasplateasca celui care ii ramne credincios in orice situatie. La marturisit pe Dzeu chiar cu pretul vietii, a ales sa isi cheltuiasca viata pt El si Dzeu este cel care la inaltat si pe pamant, dar cred ca fratele Richeard se bucura acum impreuna cu cel pe care la iubit mai mult decat pe el, cu Dzeu. E de datoria noastra sa sustinem inaintea tarii acestea pe un om care s-a luptat si a jertfit atat de mult pt ca sa pastreze o corecta imagine si credinta in Isus Hristos Domnul nostru. Trebuie sa ii fim multumitori lui Dzeu ca a lasat si in vremea noastra oameni ca si Pastorul Richeard Wumbrand.

 18. Un om care Dumnezeu la ales pentru lucrarea sI demn de urmat.

 19. Gabriela spune:

  Desi numele Wurbrand nu s-a facut auzit decat numai dupa 1989, trairea lui cu D-zeu e un exemplu ptr noi demn de urmat in ceea ce priveste credinta, smerenia, umilinta, dragostea . Desi poate fi numit un mare roman, totusi, cred ca el nu ar fi fost de acord sa-i fie atribuit un astfel de renume, pentru ca el a fost de o simplitate iesita din comun, s-a lasat „folosit„ de D-zeu. A fost un„instrument„in mana Creatorului, si prin tot ceea ce a facut nu a cautat sa iasa el in evidenta, nu si-a asumat nici un merit, nici o lauda, ci toate le-a inchinat numai si numai lui D-zeu, pentru ca Lui i se cuvin. Ne-a aratat tuturor ce inseamna credinta adevarata, si ce inseamna sa te pui la „adapost„ sub aripa ocrotitoare a Celui Sfant in orice vreme, fie buna, fie rea. Si inca ceva… sa nu asteptam sa primim rasplata pentru faptele noastre bune aici pe pamant, pentru ca Domnul D-zeu ne-o va da EL. Si cred ca el, Richard Wurmbrand, si-a primit rasplata, pentru ca ce bucurie mai mare poate fi pentru un muritor decat sa fie alaturi de Creatorul lui, o vesnicie. Asadar, sa-i urmam si noi exemplul ca sa ne putem si noi bucura de fericirea vesnica. Domnul sa ne binecuvinteze pe toti.

 20. Viorel spune:

  Ar trebui sa luam un exemplu de la acest om [sfant] daca vrem sa fim si noi MANTUITI!!!

 21. Maria spune:

  Dumnezeu are oamenii Lui de care se foloseste spre a-si arata slava, prin care lucreaza intorcind suflete la Mantuitorul. Unul dintre acestia a fost si Fratele Wurmbrand, care a suferit mult pentru numele Domnului Isus Cristos caruia i-a ramas fidel pana la plecarea acasa la Domnul unde si-a gasit cu siguranta odihna maritata. Este rusine sa fie pus in randul celor ce nu l-au cunoscut pe Domnul Isus si nu au nimic de-a face cu El.

 22. zEt spune:

  Ar trebui sa luam un exemplu de la acest om [sfant] daca vrem sa fim si noi MANTUITI!!!

  Slavit sa fie Domnul!

 23. Florin Birsan spune:

  Nu stiu cat de mult il putem evalua ca mare roman, dar ca si om a lui Dumnezeu poate fi evaluat fara urma de indoiala ca un mare crestin. Cartile sale, experienta si predicile sale vorbesc si acum poporului roman: Urmati-L pe Hristos ! Daca Romania ar avea mai multi oameni de acesta calitate Dumezeu ar transforma tara noastra in una binecuvantata pe deplin. Ma bucur ca macar pe acesta cale (a concursului Mari Romani) Roamania a ajuns sa cunoasca existenta unor oameni asemeni lui Richard Wurmbrand.

 24. Bogdan spune:

  Merita citit mai intai macar o carte de Wurmbrand si abia apoi sa ne exprimam parerea.

 25. Oana spune:

  RW a fost foarte mandru ca a fost roman… A iubit Romania mai mult decat multi dintre noi… Pt mine asta il face indeajuns de „roman” (asta daca faptul ca s-a nascut in Bucuresti nu e de ajuns).

 26. Tony spune:

  Pentru unii precum Cristi si altii care au comentat negativ la adresa lui RW pot spune ca daca pentru ei e un necunoscut inseamna ca si CRISTOS este la fel de necunoscut. Mai informati-va fratilor! Adica mai mergeti pe la biserica. Referindu-ma acum la Dumitru Staniloae, acest om care a invrajbit la ura impotriva Papei si a Bisericii Catolice, ce loc credeti ca ar merita el in acest top? Poate unul mai bun decat Richard Wurmbrand… dupa unii.

 27. Mihail spune:

  Fara indoiala RW a fost un pastor protestant care a cinstit menirea sa de pastor. Fireste ca te poti intreba de ce nu se cunoaste maretia crestina a unor episcopi martiri (deci nu numai chinuiti in temnite ci chiar morti prin lungi si savante torturi in temnite) ca Anton Durcovici, Ioan Suciu, Monseniorul Alexandru Ghica si atatia altii – sau mireni crestini care au sfarsit ca sfinti ai temnitelor precum Valeriu Gafencu… Raspunsul ar putea fi gasit in pilda fiului ratacitor… Cei pomeniti mai sus erau crestini de la inceput, ei erau in ograda Domnului si erau funciar anticomunisti… RW la inceput, ademenit de consulul rus la Paris a mers la Moscova unde a studiat Marxism-leninismul… El a avut apoi Revelatia si parasind drumul Satanei s-a intors la Tatal, patimind si trecand pe langa moarte in apararea dreptei-credinte crestine. Pentru a marturisi si altora cumplitul adevar privind comunismul — ca pastor fiind cu mult mai credibil fata de Occidentul transatlantic. Ca a fost voia Domnului sa fie asa este si faptul ca aducandu-i-se lui Valeriu Gafencu, bolnav pe moarte, prin mari eforturi streptomicina care l-ar fi putut salva, acesta a ales sa i-o daruiasca lui RW… pentru a-i salva viata si a spune la liberarea obtinuta de catre USA adevarul despre sistemul comunist. „Pierdut a fost — si s-a intors” acesta a fost marele merit al lui RW. Un crestin care totdeuna a fost alaturi de Tatal are totul. Este mai de pret cel care, renuntand la cele rele, se intoarce plin de evlavie si de ravna la Tatal. RW merita sa fie printre cei mai buni 10 romani. Noi romanii ni-l meritam.

 28. Margit spune:

  Dupa parerea mea nu e vorba de a fi printre ce 10, nu de alta nu e vorba de concurenta. De asemenea faptul ca nu a fost si nu este la fel de cunoscut, cu siguranta in ceruri este cunoscut de toti. La vremea aceea erai ucis doar pt ca vroiai sa salvezi prin El oameni prinsi in lanturile pacatului. Ce a facut el dovedeste acte de evlavie, iubire pt El, dar si pt oameni, iar astazi suntem prea confortabili in a evangheliza, a-L lauda gasind scuze penibile cum ar fi: familie, jobu-ul, sanatatea, etc pt ca nu mai exista o forma de constrangere. Este si va fi o lumina in tot intunericul de pe pamant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *