Vaticanul şocat de raidurile din Belgia
25.06.2010, Vatican (Catholica) - Vaticanul s-a declarat „şocat” de seria de raiduri prin birourile Bisericii din Belgia, care au mers până acolo încât s-au făcut găuri în mormintele a doi foşti Cardinali, totul în căutarea unor documente secrete privitoare la abuzuri sexuale comise asupra unor copii. Poliţia a sosit la 10.30 joi, 24 iunie 2010, dimineaţa, la sediul Arhidiecezei de Malines-Bruxelles, unde Episcopii din Belgia se reuneau pentru întâlnirea lor lunară. Autorităţile i-au reţinut pe Episcopi în sediu timp de nouă ore, până când au cercetat birourile şi Catedrala din Mechelen. În această Catedrală au perforat două morminte din criptă, coborând camere video în căutarea unor documente ascunse.
În afară de percheziţionarea sediului Arhiepiscopiei de Bruxelles, autorităţile au mai confiscat 500 de documente confidenţiale în Leuven, Belgia, din biroul lui Peter Adriaensses, preşedintele comisiei pentru tratarea abuzurilor sexuale. Casa fostului Arhiepiscop de Bruxelles, Cardinalul Godfried Danneels, a fost de asemenea cercetată. În declaraţia dată publicităţii astăzi, Vaticanul subliniază „şocul” relativ la incident, exprimându-şi „indignarea faţă de violarea mormintelor eminenţilor Cardinali Jozef Ernest Van Roey şi Leon Joseph Suenens, foşti Arhiepiscopi de Malines-Bruxelles. La această consternare se adaugă deplângerea infracţiunilor împotriva confidenţialităţii, la care victimele acestor investigaţii au dreptul.”
Episcopii de Belgia explică într-un comunicat că atunci când poliţia a sosit li s-a spus că „va fi percheziţionat sediul arhiepiscopal datorită denunţării unor abuzuri sexuale pe teritoriul Arhidiecezei. Nu s-au oferit alte explicaţii, şi toate documentele şi telefoanele mobile au fost confiscate, spunându-ni-se că nici unul nu putem părăsi clădirea. Această stare a durat până la aproape 7.30PM. Cu toţii am fost interogaţi. Atât membrii Conferinţei Episcopale cât şi personalul. Nu a fost o experienţă agreabilă, dar totul s-a desfăşurat corect. Episcopii au spus mereu că au încredere în justiţie şi în lucrarea ei. Prezenta cercetare este acceptată cu aceeaşi încredere tocmai din acest motiv, iar pentru moment ne abţinem de la alte comentarii.”
Asa a inceput si la sfarsitul anilor 40 in tarile sub calcaiul bolsevic si privirile blande ale correctitudinii politice de atunci (care atunci faceau cele corecte cu mainile rosii de sange ale represiunii bolsevice pe care, pasami-te, o…dezavuau. Acum o fac cu propriile lor maini…). In plus, chestia cu abuzurile sexuale nu fusese inca inventata iar telefoanele mobile nu erau confiscate, neexistand inca. In rest…