Papa Francisc a stabilit restricții legat de Liturghiile în forma extraordinară din ritul roman

4 răspunsuri

 1. George Dudas spune:

  Câtă rigididitate din partea Sf. Părinte, împotriva celor numiți ‘rigizi’ până acum. Cu alte cuvinte, acest motu proprio dorește eliminarea liturghiei Bisericii care a fost practicată timp de 15 secole.

 2. Ioan spune:

  Aceste masuri nu restrictive ci represive vor provoca noi si perculoase divizari in cadrul Bisericii Catolice. Biserica este in primul rand comunitatea credinciosilor. Acestia vor trebui in viitor sa aiba un cuvant mai greu de spus decat varfurile ierarhiei ecleziastice. Daca nu se va face asta atunci vor aparea schisme.

 3. Pop Monica spune:

  Poate n-am înțeles, dar dacă acest mod personal duce la o expunere prea „personală”? La o abatere în esență? Va exista o cenzură?

 4. Ioan spune:

  Să-mi fie cu iertare, dar atât de mulți termeni bisericești că pot să spun că nu am înțeles nimic. În concluzie Liturghiile se vor tine în limba poporului și nu se vor mai ține acolo unde s-au mai ținut, în limba latină? Poate mă lămurește cineva. De altfel, multe astfel de documente papale sunt greu de înțeles. Se folosește un limbaj pe care cred că doar persoanele consacrate îl pot înțelege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *